Vladimir Alexandrov

Vladimir Alexandrov

Pár slov o tebe – kto si, čo robíš a nejaká zaujímavosť o tebe ?

Som spoluzakladateľ firmy IshYoBoy. Aktívne sa venujem WordPressu a tvorbe tém. Rád sa šprtám v kóde, rôzných API-čkách a spolu s mojím tímom sa snažíme vytvárať kvalitné a hlavne funkčné riešenia s pridanou hodnotou.

Akú prednášku si si pre nás prichystal?

Custom bloky pre Gutenberg Editor

Vieš nám povedať čoho sa bude týkať?

Gutenberg sa stal štandardom pre editáciu obsahu WordPress webov a každou aktualizáciou je lepší a použiteľnejší. Okrem samotnej super-duper funkcionality, ktorú pre klienta naprogramujete, musíte mu dať možnosť pohodlne a hlavne intuitívne upravovať a skladať obsah. Gutenberg je tou cestu. V rámci workshopu sa pozrieme na to, ako rýchlo a ľahko vytvoriť vlastné Gutenberg bloky, spríjemniť prácu klientom, poskytnúť im slobodu pri tvorbe obsahu a posilniť vaš profesionálny vzťah.

Čo pre teba znamená WordPress a WordCamp? 

Tieto akcie mám veľmi rád. Vždy človeka nabiju neskutočne pozitívnou energiou a chuťou tvoriť a posúvať sa vpred. Je to zároveň možnosť stretnúť sa osobne sa špičkami v tomto obore, podiskutovať a nadviazať nové kontakty.

Ako si sa dostal k WordPress a ako ho používaš?

Sú to už roky. Popravde ani neveim. WordPress bol ešte v plienkach a odvtedy prešiel velmi dlhú cestu. Každopádne bolo to CMS, ktoré mi dovolilo robiť projekty rýchlo a jednoducho.

Prečo si si vybral práve tú tému o ktorej budeš hovoriť?

Verím, že je to niečo s čím sa každý skôr či neskôr stretne a keď nie, mal by sa, aby výsledok jeho práce vyčaril klientom úsmev a tešili sa z práce s WordPressom.

Čo nás naučíš / povieš na tvojej prednáške? Čím bude odlišná / špeciálna? 

Poskytnem vám svoje skúsenosti a možno ukážem pár postupov, ktoré vám zrýchlia prácu.

Ak máš špeciálny odkaz na záver, sem s ním 🙂

Ha ha ha! Píš kód tak ako keď by ho po tebe mal prebrať masový vrah! 😉

Prednáška