Fero Volár

Fero Volár

Pár slov o tebe – kto si, čo robíš a nejaká zaujímavosť o tebe ?

Venujem sa tvorbe biznisových a cloud produktov v najväčšej webhostingovej spoločnosti na Slovensku – WebSupport. Okrem toho píšem svoj nepravidelný blog o témach ako moderný webe, bezpečnosť, DevOps, startupy, marketing a sociálne siete.

Akú prednášku si si pre nás prichystal?

WordPress vo svete Kubernetes

Vieš nám povedať čoho sa bude týkať?

Kubernetes (K8s) je orchestračný nástroj pre kontajnery, ktorý prináša nové technické a aj znalostné požiadavky na prevádzku webových aplikácií. Povieme si aké benefity má tento nástroj pre kontajnery. Kde a ako prevádzkovať Kubernetes aplikácie a ako si preň pripraviť lokálne vývojové WordPress prostredie.

Čo pre teba znamená WordPress a WordCamp? 

Sloboda a komunita

Ako si sa dostal k WordPress a ako ho používaš?

Bolo to v roku 2004, keď som hľadal náhradu za mnou vtedy používané CMS. Aktuálne ho primárne používam pre priateľov, ktorí potrebujú byť online s nejakým nápadom, či projektom.

Prečo si si vybral práve tú tému o ktorej budeš hovoriť?

Posledné roky sa veľa hovorí o Cloud Native, Kubernetes, microservices. Rád by som povedal o čo ide a ako si tieto technológie rozumia s WordPress, ktorý si predsa len stále spájame s hostingom alebo virtuálnym serverom.

Čo nás naučíš / povieš na tvojej prednáške? Čím bude odlišná / špeciálna? 

Pokúsim sa objasniť, čo to je Kubernetes, ako funguje a kde je možné ho prevádzkovať. Zároveň ako si pripraviť vlastné lokálne cloud prostredie pre vývoj a testovanie WordPress na Kubernetes.

Ak máš špeciálny odkaz na záver, sem s ním 🙂

Veľmi sa na vás do Košíc teším!

Prednáška