Roland Vojkovský

Roland Vojkovský

Pár slov o tebe – kto si, čo robíš a nejaká zaujímavosť o tebe ?

Roland Vojkovský je zakladateľ SEO agentúry, ktorá nemá kanceláriu a väčšinu svojich klientov ani nevidela. Roland začal s prácou cez internet ešte na strednej. Prešiel si od copywritingu cez tvorbu webov až ku optimalizácii pre vyhľadávače. V nej sa zameral na off-page časť a stal sa jedným z hŕstky ľudí na Slovensku, ktorých emailový podpis obsahoval slovo linkbuilder. V roku 2019 sa rozhodol prejsť z freelance na agentúru. Vojkovsky.sk sa stala na niekoľko mesiacov agentúrou, ktorá ponúkala jedinú službu – linkbuilding. Dnes je to už plnohodnotná SEO agentúra, no jej jadro ostáva práve v kvalitných spätných odkazoch.

Akú prednášku si si pre nás prichystal?

Linkbuilding: Čo to je, prečo ho robiť a ako sa v praxi získavajú spätné odkazy?

Vieš nám povedať čoho sa bude týkať?

Linkbuilding (off-page SEO) je najpodceňovanejšou časťou optimalizácie pre vyhľadávače. Spätné odkazy zanedbávajú malé weby, ale aj veľké e-shopy – oba typy webov sa tým pripravujú o množstvo zákazníkov, ktorí nakoniec končia u ich konkurencie. Roland vám vysvetlí, prečo investovať (čas, peniaze a najčastejšie ich kombináciu) do spätných odkazov. Nebudú chýbať ani konkrétne príklady a čísla z praxe. Dozviete sa, z akých webov získavať spätné odkazy a akým odkazom sa radšej vyhnúť.

Čo pre teba znamená WordPress a WordCamp? 

WordPress je srdcovka. 🙂 Všetky moje weby fungujú na WordPresse. Na WordCampe som bol doteraz iba raz a to v roku 2018 v Košiciach.

Ako si sa dostal k WordPress a ako ho používaš?

Potreboval som blog a WordPress bol najlepším riešením. Môj web Vojkovsky.sk funguje na WordPresse a rovnoko tak magazíny rodinka-spolu.sk či besttravel.sk.

Prečo si si vybral práve tú tému o ktorej budeš hovoriť?

Lebo je to dôležitá téma, o ktorej sa veľmi málo hovorí. Tiež preto, že neviem, či na Slovensku nejaký človek získal viac kvalitných odkazov ako ja. 😀

Čo nás naučíš / povieš na tvojej prednáške? Čím bude odlišná / špeciálna? 

Všetko, čo potrebujete vedieť o linkbuildingu. V prednáške rozoberiem, komu sa linkbuilding oplatí a komu sa neoplatí. Po prednáške si každý majiteľ web stránky bude vedieť získať kvalitné odkazy aj sám.

Ak máš špeciálny odkaz na záver, sem s ním 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=Iu1qa8N2ID0

Prednáška