Peter Furmaník

Peter Furmaník

Pár slov o tebe – kto si, čo robíš a nejaká zaujímavosť o tebe ?

Píšem blogy ĽudskouRečou.sk a DaňovéPriznanieDPH.sk o daniach, účtovníctve, podnikaní a súvisiacich zákonoch či nezáživnostiach – a najmä o tom, ako sa z toho všetkého vysomáriť. Som autorom niekoľkých odborných príručiek a pomôcok, ktoré predávam ako „rozširujúci“ platený obsah na blogu. Vediem poradensko-účtovno-support firmu „Libertax Consulting s.r.o.“, v ktorej sa staráme najmä o on-line podnikateľov, chlapíkov z IT, marketérov a iným freelancerov. Okrem toho píšem a vyjadrujem sa pre viacero webov, médií a vydavateľstiev a často a rád školím. V podstate všetko vďaka blogovaniu.

Akú prednášku si si pre nás prichystal?

Predaj eBookov a obsahu na blogu: dá sa to (O tom, ako som vytvoril pár platených produktov a ako sa roky de facto predávajú sami)

Vieš nám povedať čoho sa bude týkať?

Ako z free článkov na blogu vytvoriť ucelený platený návod, tj komerčný produkt. V mojom prípade odborné eBooky a živé školenia, no princíp, o ktorom sa budeme baviť, je využiteľný aj pre on-line kurzy, tlačené knihy, a pod. Ako vytvoriť kvalitný obsah, ktorý sa bude predávať sám. Marketingová stratégia a trh, cenotvorba, predaj a technické riešenie, support. Stručne o iných možnostiach zarábania okolo blogu – autorská činnosť, služby, a pod. To všetko z praxe, na mojom príbehu a príkladoch, žiadne učebnicové citácie. Autenticky.

Čo pre teba znamená WordPress a WordCamp? 

WordPress je mohutné dielo ľudovej slovesnosti 🙂 Vďaka ktorému sa mnohým ľudom na voľnej nohe – i iným, napr. introvertným autorom 🙂 – zjednodušil život a otvorili nové možnosti. WordCamp navštevujem rád, viacero rokov bratislavský, posledných pár rokov mám pod nosom skvelý košický 🙂

Ako si sa dostal k WordPress a ako ho používaš?

Jednu dobu som zo všemožných zdrojov študoval tvorbu webstránok, okrem iného platformy. Jedným z nich bol aj WordPress. Neskôr, keď som už chcel mať vyslovene vlastné obsahové médium/blog na vlastnej doméne, bolo už jasné, že WordPress je ten pravý 🙂

Prečo si si vybral práve tú tému o ktorej budeš hovoriť?

Pretože o tom mnohí snívajú – na košických wordpress meetupoch sa dávnejšie debata vždy zvrhla na online podnikanie/zarábanie 🙂 A okrem toho sa dnes o internetovom podnikaní šíria webom často demagogické sprostosti o zbohatnutí v priebehu pár mesiacov, rád preto prispejem triezvejším pohľadom.

Čo nás naučíš / povieš na tvojej prednáške? Čím bude odlišná / špeciálna? 

Prejdeme si autentický príbeh, ako vôbec myslieť, keď chceme vytvoriť aj neplatený obsah a následne ten platený. Dnes sa slovo „marketing“ nadužíva a zamieňa často za „predaj“. no znamená niečo úplne iné. Pochopenie potrieb trhu. Ak zvládneš toto, ostatné už pôjde takpovediac samo.

Ak máš špeciálny odkaz na záver, sem s ním 🙂

Podnikanie ani publikovanie/blogovanie nebolo nikdy ľahšie a slobodnejšie ako dnes. Stačí zdvihnúť riť a prísť na WordCamp 🙂

Prednáška