Sessions

Prejdi si stručný obsah prednášok a nalaď sa na #wcke2019!

Myslíš na škálovatelnosť? – Atomic design v praxi

Predstav si, že práve odovzdávaš dizajn rozsiahlej aplikácie. Na poslednú chvíľu ti však príde požiadavka od klienta alebo devel-u na zmenu jedného objektu, ktorý sa zobrazuje na každom jednom screene. Cítiš ten tlak? Ten pocit beznádejnosti prechádzať každý jeden screen, upravovať jeden po druhom a pritom neporušiť “pixel perfect” koncepciu? Nebolo by skvelé urobiť zmenu hromadne na jednom centrálnom mieste?

Koncepcia Atomic designu ti práve takýto luxus dokáže poskytnúť. Vo svojej prednáške sa ti pokúsim vysvetliť princíp a fungovanie Atomic designu, prečo je dobré túto koncepciu používať a samozrejme aj svoj príbeh, ako som aplikoval Atomic desing do procesu kreslenia vo WebSupporte + malý bonus na koniec.

Zvládni Google Analytics ako pán

– Na čo slúži Google Analytics a základne pojmy

–   Ako správne nastaviť Google Analytics

– Pokročilé nastavenia

– Čo a ako merať – weby, blogy, eshopy- Tipy a triky – čo ste o Google Analytics nevedeli

Ako WordPress zničil moju kariéru!

Príbeh o tom ako som si po skončení školy, našiel zaujímavé a perspektívne zamestnanie, získaval skúsenosti, postupne sa predieral vpred a budoval si svoju sľubnú kariéru. Sky is the limit, you might say!!! No v tom sa mi do cesty zaplietol WordPress a všetko sa postupne zrútilo. Porozprávam vám detaily príbehu, ako som všetko prehodnotil a rozhodol sa to WordPressu vrátiť späť.

Sme v tom spolu

Jeden z najdôležitejších predpokladov pre úspešný a dlhodobo udržateľný projekt je efektívna spolupráca medzi WordPress agentúrou a majiteľom eshopu.

Tým ako eshop rastie vznikajú rôzne situácie, s ktorými sa musia vysporiadať prevádzkovatelia eshopu ale aj vývojársky tím.

A presne tie si ukážeme!

Social media stratégia pre vašu značku

Viete, kam kráča vaša značka v digitálnom svete? Sociálne média nie sú len sociálne siete. Vďaka reálnej interakcii s plátnom social media stratégie (vypisovanie, nalepovanie a premiestňovanie post-it nálepiek) získate odporúčania, pomôcky a návod na vytvorenie marketingovej stratégie.

Čo sa, okrem iného, dozviete:
– čo je social media stratégia
– prečo je potrebná pre vašu značku
– z čoho sa skladá a návod na jej vytvorenie
– definovanie kampane, publika a persón
– nastavenie cieľov, obsahu a reklamy
– meranie cieľov a hodnotenie kampane

Sex, drogy a rock&roll

aneb 7 smrtelných hříchů značek – nejen v jejich začátcích.

Proč je důležité myslet na (svou) značku už před nebo při startu produktu? Proč nevybudujete značku jen v online prostředí? A proč strategie opakujících se prodejních akcí v konečném důsledku selže? To a další hříchy značek vám ukáži na sedmi hříšných příkladech. Neopakujte chyby, které už udělali mnozí před vámi.

Komu je přednáška určena?

Začínající startupista, který má v hlavě jen svůj projekt. Marketingový specialista, který se cítí jako křeček v kolečku. Majitel businessu, který si myslí, že marketing je jen o prodejních kampaních. A zbylých 10 % populace 🙂

Lightning talks

Priestor pre kohokoľvek, kdo sa chce podeliť o svoje myšlienky. Ideálne teda niečo v spojení s webmi a WordPress 🙂


Tvorba modulárnej Homepage

Zrejme každý, kto vytváral vo WordPresse web, riešil problém, ako vytvoriť rôzne obsahové bloky tak, aby klient vedel ich obsah jednoducho meniť. Widgety? Website builder? Custom fields? Gutenberg blocks? Rozoberieme si výhody aj nevýhody každého z nich a pozrieme sa aj na čisto objektový prístup.

Slovenské preklady WordPress

Karol Vörös, produktový manažér z WebSupportu a locale manager slovenskej lokalizácie WordPress ti ukáže, ako sa tvoria slovenské preklady WordPress a ako môžeš prispieť aj ty. Do prekladania WordPress sa totiž môže zapojiť úpne každý, kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

P.S. 11. mája, práve počas WordCampu, prebieha globálne podujatie WordPress Translation Day. #WordPressTranslationDay

WP CLI

Workshop o tom, ako ovládať WordPress cez konzolu. Dozvieš sa:

  • čo je WP CLI
  • ako pracovať s pluginmi a témami
  • ako si zautomatizovať prácu s WP

Should I update/wait/ignore?

If you’ve been using WordPress for more than a month, you’ve probably seen some updates already (for a plugin, for a theme, or for WordPress itself) at least once. Do you really know what to do with them?

WordCamp Košice 2019 is over. Check out the next edition!