Čo ťa čaká na WordCamp Košice 2018 – 1. časť

Prípravy na WordCamp Košice vrcholia a už o pár dní sa spoločne stretneme v priestoroch Univerzitnej knižnice Technickej Univerzity v Košiciach, aby sme zdieľali vedomosti a skúsenosti s WordPress – najrozšnejším CMS posledných rokov.

Nadupané prednášky

Základným kameňom každej kvalitnej konferencie sú prednášky a zaujímaví spíkri, ktorí majú čo povedať a sú ochotní sa podeliť o svoje know how. WordCamp Košice 2018 nebude výnimkou a prináša ti možnosť vypočuť si 10 spíkrov z oblasti webdev, marketingu, či blogovania.

Prednášky budú mať atraktívny formát 20 minútových prezentácií, ktorý nedáva priestor na omáčky a ide rovno k veci, takže sa nemusíš báť, že sa budeš nudiť.

Program bude rozdelený do 4 blokov medzi ktorými bude možné vstrebať informácie, občerstviť sa dobrou kávou, čerstvým ovocím či pečivom.

Samozrejmosťou je plnohodnotný obed, pri ktorom môžeš diskutovať s ostatnými účastníkmi konferencie prípadne priamo so spíkrami alebo organizátormi.

Program

Od dobrovoľníctva k slobode

Ako prvý pred publikom vystúpi Peťo Nemčok, ktorého v rámci slovenskej WordPress komunity nie je potrebné veľmi prestavovať, keďže bol pri jej zrode a už viac ako dekádu sa snaží zdieľať svoje skúsenosti a pomáhať novým nadšencom preniknúť do sveta tohto open source riešenia. Tiež založil jednu z najrešpektovanejších spoločností zameriavajúcu sa na tvorbu WordPress riešení – Webikon.

Aktuálne sa venuje aj crypto menám a projektu paralelnapolis.sk. Vďaka týmto aktivitám nám povie o tom, ako mu dobrovoľníctvo a budovanie komunity pomohlo rozbehnúť biznis a dosiahnuť väčšiu osobnú slobodu.

Slovenské WooCommerce weby

Karol Vörös marketér a špecialista na WordPress sa zemeriava predovšetkým na WooCommerce a svet eshopov. Tiež je v skupine, ktorá sa stará o preklady WordPress do slovenčiny. Je jedným z organizátorov WordCamp Bratislava a aktuálne pôsobí aj v hostingovej spoločnosti WebSupport.

Príde nám porozprávať ako si optimálne nastaviť WooCommerce na slovenský trh, ako vyriešiť najčastejšie požiadavky (napr. online platby, členské sekcie, prepojenia na externé sytémy – fakturácia, porovnávače cien, …) a ukáže nám aj TOP slovenské Woo weby.

WordPress DevOps

Pred prvou prestávkou sa nám predstaví Ján Bočínec a dovolíme si tvrdiť, že čo sa týka WordPress vývoja, len ťažko budeme hľadať väčšieho experta v rámci Slovenska a susedných štátov. Tiež bol pri zrode WordPress komunity a je spoluzakladateľom Webikonu,  kde pôsobí ako analytik a senior backend programátor.

Počas svojej prezentácie nás prevedie procesmi a praktikami pri vývoji webového projektu od jeho inicializácie, cez testovanie, nasadenie a následnú údržbu. Tiež nám povie o tom ako predísť chybám v kóde a stíhať termíny vďaka zavedeniu jednotných kvalitatívnych štandardov.  V skratke nám predstaví možnosti ako môžeme ušetriť čas a optimalizovať prácu.

Prestávka

Áno, práve sme ukončili prvý blok prednášok a čaká nás prestávka, kde môžeme vstrebávať nadobudnuté informácie a rozprúdiť diskusiu pri dobrej káve prípadne koláčiku 🙂

A rovnako nás čaká aj prestávka v tomto článku, pričom sa môžeš tešiť na druhú časť, kde si prejdeme zvyšok programu, bližšie si predstavíme ďalších spíkrov a ich prednášky.

Ak ešte nemáš lístok tak je najvyšší čas si ho zakúpiť!

Tešíme sa na teba.

Organizačný tím #WCKE2018

WordCamp Košice 2018 is over. Check out the next edition!